Vandaag deel 3 in de serie over hoe en waarom je leerlingen verhalen kan laten vertellen. Maandag schreef ik over het waarom van verhalen vertellen en hoe je dat kan aanpakken; gisteren vertelde ik over hoe je met Jellycam een verhaal kan maken in de vorm van een (klei-)animatie. Vandaag meer over WeVideo: een tool om een film te maken van foto's of tekeningen en die te voorzien van muziek en geluidseffecten en ondertiteling en/of een ingesproken stem.
WeVideo is een online tool waarmee je gezamenlijk kan werken aan een 'project' (film). Het eindproduct (de film) plaats je op een YouTube of Vimeo. Van daaruit kan je de film (ook) op je eigen p.c. zetten. In de (gratis) basisversie van WeVideo krijg je:
• 1 GB opslag,
• 360p resolutie,
• 15 exportminuten per maand,
• de mogelijkheid om per project met 5 mensen samen te werken.
Werken met WeVideo is wat ingewikkelder dan met Jellycam, maar het biedt ook meer mogelijkheden. Met WeVideo kan je niet alleen verhalen maken van foto's en tekeningen: je kan er ook films mee bewerken en foto's en films mixen, alles van ondertiteling voorzien, de tool heeft een ingebouwd geluidsopnamemogelijkheid en je kan het geheel van allerlei speciale effecten voorzien. Feitelijk is het dus een redelijk volwaardige video-editor, maar wel eentje die je vrij snel in de vingers hebt.
Omdat het werken met een video-editor iets meer vaardigheid vraagt dan het werken met Jellycam, is WeVideo meer een tool voor de bovenbouw dan voor de midden- of onderbouw van het basisonderwijs. Uiteraard kan WeVideo ook gebruikt worden in het voortgezet onderwijs.Volgende week maandag zal ik nog een heel eenvoudige tool bespreken om fotoverhalen mee te maken.
Voor wie nog niet eerder met een video-editor heeft gewerkt heb ik een handleiding gemaakt. Die kan je hier downloaden.
Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst