De afgelopen maanden hebben bijna 400 Rotterdamse leerlingen en leerkrachten een bezoek gebracht aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met dank aan diverse fondsen en partners kregen schoolklassen een geheel verzorgde dag in de natuur aangeboden.
De leerlingen werden ontvangen in het Hoge Veluwe Klaslokaal, gingen op pad met de Natuurdetective en kregen het inspirerende boekje De Hoge Veluwe in je Broekzak. Na het ochtendprogramma konden de schoolklassen op eigen gelegenheid het Park verkennen. Een bezoek aan het ondergrondse museum Museonder bleek favoriet, net als een rondje op één van de 1.800 iconische Witte Fietsen.
Jong geleerd is oud gedaan
De Hoge Veluwe vindt het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd in contact te brengen met de natuur, in de hoop dat zij er later goed voor zullen zorgen. Jong geleerd is oud gedaan. Dat vond ook Helene Kröller-Müller, die samen met haar man Anton Kröller in 1935 de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe oprichtte. Daarom krijgen basisschoolleerlingen al sinds de oprichting van het Park gratis toegang.
Met dank aan
Voor Rotterdamse scholen is het Park ver weg en vervoerskosten zijn een knelpunt. De Hoge Veluwe heeft hen, dankzij fondsen en sponsoren, een onvergetelijke natuurervaring kunnen bieden. Het Park is alle partners zeer dankbaar voor hun steun aan dit bijzondere educatieproject: Van Leeuwen van Lignac Stichting (via Volkskracht), Elise Mathilde Fonds, Van Cappellen Stichting, Fred Foundation, Dr. Hendrik Muller Vaderlandsch Fonds, G.Ph. Verhagen Stichting en Gispen – Presikhaaf Schoolmeubelen B.V.
Over Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe, gelegen tussen Arnhem en Apeldoorn, is opgericht door het echtpaar Kröller-Müller. Zij bouwden hun internationale bedrijf op vanuit Rotterdam. Vanaf 1909 kocht het echtpaar stukken grond die het huidige Nationale Park vormen.
Het Park is de groene schatkamer van Nederland. Het is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het Park streeft een zo hoog mogelijke biodiversiteit na, alsmede een evenwicht tussen ecologie en economie. Het Park opereert zelfstandig en is in haar exploitatie grotendeels (88%) onafhankelijk van subsidies.
Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst