Kinderen kunnen nog 1 week filmpjes insturen voor De Muziekwedstrijd 2024

De Muziekwedstrijd is de leukste online muziekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar uit Nederland en Vlaanderen. Zij kunnen meedoen door een filmpje te uploaden van een muziekstuk of optreden, in elk genre en met elk muziekinstrument. Dit kan nog t/m zondag 13 oktober 2024. Daarna kan op filmpjes gestemd worden voor de Publieksprijs.

Grote diversiteit aan inzendingen

In de webapp van De Muziekwedstrijd zijn al een heleboel filmpjes geüpload van muzikale kinderen. Sommigen hebben al jarenlang muziekles, hebben een eigen compositie gemaakt of spelen in een orkest, terwijl anderen pas net begonnen zijn met muziek maken. Filmpjes zijn vanuit de huiskamer opgenomen, bij de muziekleraar of op het podium. Het type instrument en genre muziek varieert volop. Diverse inzendingen dingen mee naar De Themaprijs ‘Vier het dier’ met een dierenlied of met een optreden in een dierenoutfit.

Opstapje naar een muzikale carrière

Met De Muziekwedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen enthousiast maken om bezig te zijn met muziek. Alexander Buskermolen, directeur Prinses Christina Concours: "Wij organiseren deze laagdrempelige online muziekwedstrijd al negen jaar. Alle deelnemers ontvangen een diploma met tips van professionele muzikanten, dus het is sowieso al de moeite waard om mee te doen. Daarnaast kan deelname een mooie springplank zijn voor het geven van optredens en misschien wel een carrière in de muziek. Dat bewijzen diverse oud-deelnemers. Een van de prijzen is om in het voorprogramma te spelen van de Nationale Finale van het Klassiek Concours 2025, hoe tof is dat!"

Afslutiende Muziekdag

Op zondag 24 november wordt De Muziekwedstrijd afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht met muzikale activiteiten, optredens van prijswinnaars, jurygesprekjes en de officiële prijsuitreiking.

VorigeLeraren waarderen tijdens personeelstekorten: Inspirerende kerstpakketten en geschenken
VolgendeMDT blijft bestaan bij ROC Mondriaan
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter