Inschrijving De Muziekwedstrijd 2024 geopend

Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar uit Nederland en Vlaanderen kunnen tot en met 13 oktober 2024 meedoen aan De Muziekwedstrijd. Het Prinses Christina Concours organiseert deze laagdrempelige online wedstrijd voor de negende keer. Plezier in muziek maken staat voorop, elk instrument en elk muziekgenre is toegestaan. Deelnemers krijgen een diploma en ontvangen feedback op hun spel van een professionele jury. Ook zijn er prijzen te winnen voor onder meer de meest originele inzending, het mooiste spel en de beste presentatie. Op de afsluitende Muziekdag op zondag 24 november in TivoliVredenburg zal een aantal deelnemers optreden.

De Themaprijs dit jaar is ‘Vier het dier’. Met een bestaand of zelfgeschreven muziekstuk laten kinderen hun fantasie de vrije loop. Zij beelden uit wat hun lievelingsdieren, fantasiedieren of angstaanjagende dieren voor hen betekenen. Naast de reguliere prijzen zijn er ook aanmoedigingsprijzen te winnen. De Publieksprijs is er voor de inzending met de meeste stemmen.

Deelnemen is eenvoudig

Filmpjes kunnen tot en met 13 oktober ingestuurd worden via de webapp, met een maximum aantal van drie inzendingen per persoon. Het filmpje waarin het kind alleen of in een groepje een muziekstuk laat horen, mag maximaal 4 minuten duren. Elk genre muziek en elk instrument is toegestaan. Van klassiek en jazz tot pop en wereldmuziek, en van viool en klavecimbel tot operazang en rappen. Alles is mogelijk. Jonge muzikanten kunnen meedoen in drie categorieën:
• Categorie 1: 4 t/m 8 jaar - Solist, duo, trio of kleine groep t/m 5 kinderen
• Categorie 2: 9 t/m 12 jaar - Solist, duo, trio of kleine groep t/m 5 kinderen
• Categorie 3: 4 t/m 12 jaar - Groep vanaf 6 kinderen

VorigeOveral natuur met Klokhuis SoortSafari
VolgendeDe reis van je leven plannen? Dit moet je niet vergeten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter