Het kostte ruimtesonde Rosetta tien jaar om op de plaats van bestemming te komen: komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. Het is voor het eerst dat een komeet gedurende zo’n lange tijd van zo dichtbij wordt onderzocht. Geïnspireerd op deze missie hebben NTR Schooltv en ESERO NL lessen en video’s gemaakt voor klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.
Met dit lesmateriaal ontdekken leerlingen dat ruimtemissies teamwerk zijn, dat zwaartekracht een belangrijke rol speelt en dat als we meer weten over kometen we ook beter begrijpen hoe onze eigen aarde ontstaan is. Tegelijkertijd krijgen ze een goed beeld van hoe het is om in de ruimtevaart te werken.
Lessenserie en video’s
Het lesmateriaal bestaat uit drie lessen, twee video’s met Klokhuispresentatrice Nienke de la Rive Box en twee clipphangers. De lessen en video’s zijn geschikt voor leerlingen van HAVO/VWO klas 1-2 en te gebruiken binnen de vakgebieden natuurkunde, wiskunde, techniek en science. Al het materiaal is gratis te downloaden van www.ruimtevaartindeklas.nl en www.schooltv.nl.
De lessen en video’s over Rosetta’s ruimtereis zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen NTR Schooltv en ESERO NL. Ruimtevaart in de klas is een project van ESERO NL, gefinancierd door ESA en NSO en uitgevoerd door NEMO. ESERO is een initiatief van de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA).
Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst