Met Zeebenen in de klas komen zeevarenden (kapiteins, stuurmannen, machinisten, werktuigkundigen, loodsen) in de groepen 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs enthousiast vertellen over hun beroep op zee.
Hoe is het om een schip te besturen? Hoe woon en werk je aan boord van een schip? Wat zijn de nieuwste technische ontwikkelingen? En hoe is het om zo ver en nu in deze tijd ook zo lang van huis te zijn?
Op zee draait het om samenwerken. Waar de ene zeevarende de kinderen leert samenwerken met het maken van een fictieve zeereis, zo leert de ander de leerlingen een eigen sleutelhanger te knopen. Bijna alles wat wij in ons huis hebben, komt met een schip naar Nederland. We gaan op zoek naar de grondstoffen van een zelfgekozen product. Hoeveel vrachtwagens passen er in een schip? En hoeveel zeemijlen vaart een schip van Australië naar Rotterdam? Hoeveel kilometer is dat en hoe vaak rij je dan met de auto van Leeuwarden naar Maastricht?
U kunt vanaf nu de groepen 7 en/of 8, en alle combinatiegroepen waarin de doelgroep vertegenwoordigd is, aanmelden.
Zeebenen in de klas bestaat in september 10 jaar. Speciaal voor deze gelegenheid hebben wij een digitale lesbrief laten ontwikkelen. De lesbrief bevat veel informatie, foto’s, video’s, leuke opdrachten en een quiz. U ontvangt de lesbrief als introductie op de gastles.
Jaarlijks kunnen wij zo’n 350 scholen bezoeken. Meld uw groep(en) daarom snel aan voor een gratis gastles Zeebenen in de klas
De gastles wordt aangeboden door:
Nautilus International, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, de Kapiteinsvereniging en het Nederlandse Loodswezen. Deze Taskforce Arbeidsmarkt Zeevarenden stelt jaarlijks een budget beschikbaar voor ongeveer 350 scholen.
Bent u ook geïnteresseerd in een gastles? Meldt u zich snel aan! Vol is vol!
Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst