Skills The Finals maart 2025

Op 20 en 21 maart 2025 is het weer zover: Skills The Finals. Het Nederlands Kampioenschap voor beroepen wordt deze keer georganiseerd in RAI Amsterdam. We vieren hier niet alleen het talent van vmbo-leerlingen en mbo-studenten, maar ook het 25-jarig bestaan van vmbo én 750 jaar Amsterdam!

Skills The Finals showcase van vakkrachten

De voorrondes van de verschillende vakwedstrijden vinden tussen nu en februari plaats. Op donderdag 20 maart zijn de finales van Skills Talents (vmbo). De finales van Skills Heroes duren twee dagen en eindigen vrijdag 21 maart. Afgelopen editie bevatte het grootste event voor beroepsopleidingen in Nederland: 45 mbo-wedstrijden, 10 vmbo-wedstrijden, 600 finalisten, een LOB Experience met meer dan 100 activiteiten en 22.500 bezoekers.

Maak kennis met beroepenwerelden met LOBX

Met LOBX kunnen jongeren op ontdekkingsreis gaan door beroepenwerelden. De loopbaanoriëntatie-experience is opgedeeld in 9 beroepenwerelden, van ICT & creatieve industrie tot voedsel, groen & gastvrijheid, van mobiliteit & transport tot zorg, welzijn & sport. Met meer dan 100 doe-activiteiten kunnen jongeren op een leuke en laagdrempelige manier ervaren waar hun interesse en eigen talenten liggen.

Net als vorig jaar begint LOBX al in de klas. Er is lesmateriaal beschikbaar met daarin o.a. een interessetest waarmee jongeren hun type ontdekken, zoals de creatieveling of de ondernemer. Bij elk type wordt aangegeven welke van bovenstaande beroepenwerelden bij hun passen. Zo kunnen ze gericht beroepen zien, beleven en ervaren tijdens Skills The Finals. Na het event worden in de klas de bevindingen met elkaar gedeeld.

Winactie voor scholen

Wil jij je klas opgeven om samen Skills The Finals te bezoeken? Gaan jullie op ontdekkingstocht bij LOBX? Wil jij de klas laten ervaren wat hun school- of studiegenoten bij vakwedstrijden moeten doen, hun creativiteit en ambitie bewonderen en hen aanmoedigen? Schrijf je klas op tijd in en wees verzekerd van lesmateriaal, gewenst tijdslot en gratis toegangskaarten. Bovendien worden er 25 goodie-boxen verloot onder de klassen die vóór 27 oktober 2024 zijn ingeschreven. De winnaars worden bekend gemaakt op 27 oktober, de verjaardag van Amsterdam.

VorigeOntslag op staande voet: wat moet je doen in deze situatie?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter