4 benodigdheden die onmisbaar zijn voor een leraar

Een nieuw schooljaar, een nieuwe kans! Leerkrachten beginnen al met plannen lang voordat het schoolseizoen begint. En er mag dan ook vanuit worden gegaan dat een leraar goed voorbereid is voor alle benodigdheden die nodig zijn voor het nieuwe schooljaar. Natuurlijk zorgen de meeste scholen voor de basisbenodigdheden voor de leerlingen, maar als docent heb je ook genoeg nodig. En soms ontschiet je weleens wat, want je hebt al zoveel nodig! Daarom worden er in dit artikel toch nog de laatste spullen opgenoemd waar je echt niet zonder kan (plus een leuk extraatje voor de leerlingen).

Agenda

Elke leerkracht houdt van een goede planning en dus goed overzicht! Maar de meeste leraren hebben moeite om een planner te vinden die echt alles heeft. Gelukkig bestaat er daarom een docentenagenda. Zo schieten je spullen je in ieder geval niet tekort en kan je vrijuit gaan plannen en dit dus ook overzichtelijk in beeld brengen. Handig is altijd dat ie groot genoeg is, zodat je er lekker veel in kan schrijven en geen ruimte hebt om ook maar iets te vergeten.

Pennen, stiften en markers

In de klas, maar ook thuis, ben je voor het schoolwerk aan het schrijven, schrijven en nog eens schrijven. En om ervoor te zorgen dat je de toetsen en de essays goed kan nakijken, is een pen die lekker in je hand ligt wel enorm prettig. Daarnaast werken stiften en markers goed voor dezelfde doeleinden. Maar ook je leerlingen zullen het gebruik van een kleurtje hier en daar zeker kunnen waarderen. Daarnaast is het magisch wat pennen, stiften en markers kunnen doen voor de motivatie van een leraar. Koop een paar leuke bij Bekking & Blitz en je zit voor dit schooljaar weer goed.

Post-its

Post-it briefjes zijn eenvoudig maar ongelooflijk veelzijdig en essentieel voor elke leerkracht. Gebruik ze voor herinneringen, notities aan leerlingen en zelfs als een attent gebaar tijdens de eerste schoolweek – of daarna. Hier is een leuk idee: schrijf een of twee aardige zinnetjes over elke leerling op een post-it en leg die op hun bureau. Het is een leuke manier om contact te maken met je leerlingen en hun dag op te vrolijken.

Keycord

Zeg maar dag tegen de dagen dat je gefrustreerd buitengesloten werd uit je klaslokaal. Een keycord kan je zoveel frustratie besparen. En gelukkig hoeft deze accessoire niet per se saai te zijn, want ze zijn tegenwoordig te vinden in alle kleuren en patronen. Op deze manier heb je in ieder geval altijd je sleutels en je eventuele pasje(s) bij je en laat je deze niet meer per ongeluk in de lerarenkamer liggen.

Kleine cadeautjes

Geen ‘moetje’, maar wel iets leuks voor je leerlingen. Zij vinden het natuurlijk superfijn als ze erkend worden door hun docent – en dat zeker op hun verjaardag. Waarom geen kleinigheidjes aanschaffen voor je leerlingen op dagen die voor hen belangrijk zijn? Denk aan een boekenlegger of een pen/potlood, als het maar ook bruikbaar kan zijn voor in de les. Dan heb je twee vliegen in één klap.

VorigeWat is SKJ-registratie en waarom is het belangrijk in de zorg?
VolgendeInschrijving EU-Schoolfruit 2024-2025 van 2 t/m 13 september
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter