Mariëlle Paul gestart als staatssecretaris van OCW

Mariëlle Paul is gestart als staatssecretaris van OCW. Ze is in die rol verantwoordelijk voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs en voor emancipatie. Ze werd op 2 juli beëdigd door de Koning. Als demissionair minister was Paul eerder ook al verantwoordelijk voor onderwijs op basis- en middelbare scholen.

Staatssecretaris Paul: “Ik ga door. Voor alle leraren, schoolleiders en onderwijsondersteuners die voor zoveel leerlingen het verschil maken. Veel van jullie heb ik het afgelopen jaar ontmoet en iedere keer valt het mij op met hoeveel toewijding jullie je werk doen. Ondanks alle uitdagingen in het onderwijs zetten jullie alles op alles om kinderen een goede basis mee te geven voor de toekomst.”

“Voor jullie wil ik er zijn. Door verder te gaan met de plannen die er liggen om de problemen in het onderwijs aan te pakken. Ik wil er samen met alle mensen in de school voor zorgen dat elke leerling goed leert lezen, rekenen en schrijven. Door alle kinderen die basis mee te geven, creëren we ook gelijke kansen. Zo zetten we ons in voor goed onderwijs, waarbij iedereen zichzelf mag zijn en zich veilig voelt. Niet alleen binnen de klas, maar in de hele samenleving. Met mijn nieuwe portefeuille Emancipatie ga ik me ook breder inzetten voor Nederland. Een land waar je kunt zijn wie je bent, worden wat je wilt worden en houden van wie je wilt houden."

VorigeHet Klokhuis over Indonesië en de Tweede Wereldoorlog
VolgendeOveral natuur met Klokhuis SoortSafari
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter