Film in de klas wordt  na 5 succesvolle jaren verlengd

Vijf jaar geleden startten Schooltv, Netwerk Filmeducatie, het Nederlands Film Festival en NPO Start het project Film in de klas. Een collectie van Nederlandse films met lespakketten die speciaal zijn geselecteerd voor het onderwijs.

Van kleuterfilms als Nijntje en Dikkertje Dap tot films over online pesten en coming-outs: alle films sluiten aan op de belevingswereld van leerlingen. En met succes, want Film in de klas wordt nu met 3 jaar verlengd.

Met een bereik van 15.000 klaslokalen en 300.000 leerlingen gaat Film in de klas de komende jaren door om filmeducatie toegankelijk te maken voor zowel het primair als voortgezet onderwijs. Maandelijks worden er nieuwe films gepubliceerd, waarbij Netwerk Filmeducatie een lespakket ontwikkelt. In dit lespakket zit vaak een boodschap van de maker om leerlingen dieper in te laten gaan op de thema's uit de film. Zo staat bijvoorbeeld mentale gezondheid centraal in de film over S10: Storm om mij heen. Wat kun je doen als je je schaamt, onzeker bent, of verdrietig voelt? In de les geeft Stien (S10) tips en houvast aan leerlingen.

De films worden in afstemming met producenten, distributeurs en omroepen aangeboden door NPO Start. De lespakketten worden samengesteld door het Nederlands Film Festival en het Netwerk Filmeducatie. De nieuwe filmselectie die bestaat uit korte en lange films voor zowel primair als voortgezet onderwijs vind je op Schooltv.nl.

VorigeMuzikale Escaperoom voor brugklassers in Het Concertgebouw
VolgendeDe Maand van de Geschiedenis is begonnen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter