iPhone 16 beschermen in het onderwijs: dit zijn de beste tips

De iPhone 16 is een geweldig hulpmiddel voor het onderwijs. Leerlingen kunnen het toestel gebruiken voor educatieve apps, het maken van aantekeningen of om op een leuke en creatieve manier samen te werken aan projecten. Veel scholen schaffen nieuwe iPhones aan om in te zetten in de lessen. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze toestellen netjes blijven en dat leerlingen er verantwoordelijk mee omgaan?

Stevige hoezen voor om de iPhone 16

Eerlijk is eerlijk: de iPhone 16 is geen goedkoop toestel om in de les in te zetten. Zeker niet als het gaat om bijvoorbeeld de iPhone 16 Pro Max. De aanschafprijs is hoog, maar daarvoor krijg je dan ook een telefoon die zich gedraagt als mini-computer (en meer). Om ervoor te zorgen dat er volgend jaar geen nieuwe telefoons te hoeven worden aangeschaft, kun je het best gebruik maken van een robuust iPhone 16 Pro Max hoesje voor maximale bescherming. Vooral de ‘rugged’ modellen zijn hier interessant. Bekende fabrikanten daarvan zijn onder meer UAG, Spigen en Otterbox.

Er is altijd een kans dat de iPhone op de grond valt, dat er deuken in komen of het meest voorkomende probleem: dat er krassen op de toestellen verschijnen. Kies daarom voor een schokbestendige hoes met opstaande randen. Dit kan gewoon een stijlvol iPhone 16 hoesje voor dagelijks gebruik zijn. Denk bijvoorbeeld aan transparante hoezen met gripzones. Vergeet ook geen screenprotectors te plakken. Die zorgen voor extra bescherming van het scherm.

Digitale tools voor apparaatbeheer

Dat leerlingen worden verleid om te rommelen met telefoons die eigenlijk alleen voor educatieve doeleinden moeten worden ingezet, is evident. Daarom is het slim om hier maatregelen tegen te nemen. Met bijvoorbeeld Apple School Manager kun je beperkingen voor de toestellen instellen. Zo kun je andere apps op afstand installeren of blokkeren, de schermtijd beheren en instellingen als standaard instellen.

Op die manier bevorder je niet alleen de veiligheid van de iPhone, maar het verhoogt ook de concentratie en productiviteit in de klas. Bovendien kun je hiermee gemakkelijk het apparaat terugvinden of vergrendelen als deze onverhoopt is zoekgeraakt.

Maak duidelijke afspraken

Technologie kun je in het onderwijs effectief inzetten als je duidelijke afspraken met elkaar maakt. Wanneer mag het apparaat worden gebruikt? Wat mag je ermee doen? Wat gebeurt er als je de regels overtreedt? Een goed gesprek over verantwoord telefoongebruik is onvermijdelijk in het onderwijs.

Bovendien kun je het hiermee ook hebben over de rol van sociale media bij pesterijen, het gesprek beginnen over wat leerlingen in hun privétijd online tegenkomen en kun je tips geven om verantwoordelijker met de iPhone om te gaan.

VorigeBasisvaardigheden niet op orde voor 3 miljoen Nederlanders tussen 16 en 75 jaar
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter