Fototentoonstelling met korte en duidelijke teksten over: Amsterdam, Stad op de Schop -een historische stad die zich in de moderne tijd plaatst. Vrije toegang - dagelijks -in de Oosterkerk te Amsterdam
Amsterdam heeft als oude stad altijd al met zijn natte bodem moeten woekeren. Dat geldt ook voor vandaag de dag voor de historische stad, die toch mee wil gaan met de tijd.
Wij als fotografen zien graag de beelden van dit fascinerende gegeven. We hebben ons al jarenlang ermee bezig gehouden.
Een selectie van ruim 80 foto exposeren we dagelijks van 8 t/m 28 september op onze tentoonstelling ‘Amsterdam, Stad op de Schop’ in de Oosterkerk op Wittenburg.
De tentoonstelling is ingedeeld in 10 groepen foto’s, naar de plaats van de bouwplek. Er is een korte duidelijke toelichting bij elke groep foto’s.
Ook elke foto op zich heeft een korte tekst die vertelt waar de locatie is, welke kijkrichting de foto heeft en wat voor bouwactiviteit er plaats vindt. Elke leerkracht die Amsterdam enigszins volgt kan dit ter plekke uit eigen ervaring aanvullen.
De gefotografeerde bouwlocaties zijn in het centrum en in de 19eeeuwse wijken van Amsterdam.
We denken dat de tentoonstelling inzicht geeft in hoe recent Amsterdam zich op haar eigen manier vernieuwt en onderhoudt. Zeker voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 lijkt hij ons geschikt. Amsterdam moet mee met de moderne tijd. Tegelijkertijd zien we de tendens dat de stad zich wil handhaven als een waardevolle historische stad.
De spanningen hiertussen worden goed zichtbaar in de uitvoering van de vele recente bouwactiviteiten.
De fototentoonstelling in de Oosterkerk is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er is altijd iemand van ons aanwezig, die toelichting kan geven op de foto’s, en die mee kan lopen met de leerkracht en zijn of haar klas.
De Oosterkerk is groot en licht. De foto-groepen zijn ruim ingedeeld in de kerk.
Voor leerkrachten die eerst zichzelf willen informeren is er op zondag 14 september van 14.00 topt 17.00 uur een mogelijkheid hiertoe. Er zijn dan de gehele middag rondleidingen van aannemers, funderingsbedrijven en bouwdeskundigen in de Oosterkerk. Zij zullen het bouw-gebeuren op de foto’s nader toelichten en vragen van het publiek beantwoorden.
De toegang is gratis.
De kerk is goed vanaf C.S. te bereiken met bus 22, bij de halte van de Wittenburgergracht.
Vanuit het centrum is de kerk bereikbaar met tram 10, bij de halte op de Czaat Peterstraat.
Er zijn bij dit lesidee nog geen reacties geplaatst